3 vanliga skador på hus

Att vara husägare är mångas dröm – men tyvärr finns det en baksida. Som husägare är du ansvarig för hela byggnaden och därmed alla skador som uppstår. Givetvis finns det försäkringar som kan täcka hela eller delar av skadan.

I denna artikel kommer vi att gå igenom tre vanliga skador som kan uppstå på ett hus. Genom att arbeta förebyggande kan du minimera riskerna för att något skulle uppstå.

1. Fuktskador

Den allra vanligaste typen är fuktskador. De kan uppstå genom vattenläckage eller genom att t.ex. regn tränger in i en otät grund. Oavsett vart det kommer ifrån kan det ge uppsåt till allvarliga och stora skador.

I grund och botten kan du motverka fuktskador genom att kontroller att ditt hus är intakt. Se till att ha en välgjord grund och täta eventuella skador i tak och väggar.

2. Skadedjur

Skadedjur är ett brett spektrum som t.ex. myror, silverfiskar, råttor och fladdermöss. Angrepp från skadedjur sker oftast genom att de tar sig in i byggnaden och trivs i den varma miljön. Beroende på vilket typ av skadedjur det är varierar graden av att få dessa ut ur huset.

Det du kan göra för att motverka skadedjur är att hålla rent och inte ha mat framme. På så sätt skapar du aldrig en attraktiv plats för skadedjur att stanna. Om du väl upptäcker kan det vara bra vara vaksam framöver innan man startar en behandling via t.e.x Anitcimex.

3. Brand

Hur vanligt större bränder är går att diskutera. Det är definitivt inte en av de vanligaste men det förekommer. Att man däremot bränner mat annan form av rök förekommer allt oftare. För att motverka all typ av brand finns det en viktig sak, ha en brandvarnare. Det andra är att ha regler om hur vidare ni får tända ljus när ni är hemma själva eller om man får lämna köket vid matlagning.

Att det uppstår elfel och att branden går härleda till ett sådant problem är ovanligare. Ofta är det människan som ligger bakom skadorna.

Så skyddar du dig

Om någon av de skador som vi listat över inträffar kan det vara bra ha ett skydd. Ditt skydd heter försäkring. Hos oss kan du jämföra villaförsäkring – på så sätt ökar du dina chanser att hitta ett skydd som passar bra för din situation. Tänk på att alla hem och hus ser olika ut och det bästa för någon annan inte är det bästa för dig.

Så, med detta i bagaget hoppas vi att du kan ta ett smart beslut och undvika fuktskador, bränder och skadedjur. All lycka till i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *