Gjensidige Hemförsäkring

Gjensidige Hemförsäkring

Historien om Gjensidige började i Norge för lite drygt 200 år sedan. Företaget skapades 1816 av kunder, för kunder.

Till Gjensidige Hemförsäkring →

Om Gjensidige

Det norska försäkringsbolaget Gjensidige är ett av de största i Norden och har funnits i Sverige sedan 2007. Bolaget har anor ända tillbaka till 1800-talets norska brandkassor som kunde bidra med hjälp till de vars gårdar hade eldhärjats. Idag erbjuder Gjensidige prisvärda och trygga försäkringar som är anpassade efter kundernas behov. Namnet, som betyder ömsesidig på svenska, representerar just det som försäkringsbolaget står för än idag.

Teckna en hemförsäkring från Gjensidige

Gjensidige erbjuder ett stort utbud av olika försäkringar. Ska du teckna en hemförsäkring kan du välja mellan olika alternativ beroende på om du bor i villa, hyresrätt eller bostadsrätt. Det finns även tre olika ersättningsnivåer så att du kan välja den hemförsäkring som ger dig det skydd du känner dig bekväm med och den premie du kan tänka dig att betala. I grundförsäkringen ingår bland annat skydd för dina ägodelar, rättsskydd, reseskydd, överfall- och krisskydd samt en ansvarsförsäkring.

Välj den hemförsäkring som passar dig

När du ska teckna en hemförsäkring hos Gjensidige kan du välja mellan alternativen Bas, Lagom och Plus. Ersättningsnivåerna är högre om du väljer Lagom eller Plus, och de inkluderar även en allriskförsäkring samt skydd mot mobbning och ID-stöld. Väljer du premiealternativet Plus får du dessutom ett utökat reseskydd som gäller i fler dagar, ett elektronikskydd och hjälp med att avlägsna eventuellt oönskat innehåll på internet.

Reseskydd i upp till 60 dagar

Gjensidiges reseskydd gäller i hela världen i upp till 45 dagar och inkluderar skydd vid olycksfall eller sjukdom, inklusive ersättning för vårdkostnader utan övre gräns. Väljer du hemförsäkringen Plus får du i stället ett utökat skydd i upp till 60 dagar. Det ger dig dessutom ett avbeställningsskydd, ersättning vid avbruten semester samt ersättning vid försening eller försenat bagage.

Inkluderad drulleförsäkring med Lagom eller Plus

Vill du betala den lägsta försäkringspremien ingår ingen drulleförsäkring hos Gjensidige, men tycker du det är värt den extra kostnaden kan du i stället välja Lagom eller Plus där en allriskförsäkring ingår i priset. Då kan du få ersättning för förlorade eller skadade ägodelar till ett värde på upp till 100 000 kronor.

Extra skydd mot oförutsedda händelser

Till skillnad från många andra hemförsäkringar så inkluderar Gjensidige både skydd vid mobbning och identitetsstöld när du väljer Lagom eller Plus. Då kan du få ersättning och hjälp om ditt barn är utsatt under skoltid eller om någon har kapat din identitet. Tecknar du hemförsäkring Plus slipper du också åldersavdrag på din elektronik under de två första åren. Du får även hjälp och råd om du behöver ta bort oönskat innehåll på internet som har lagts ut utan ditt tillstånd.

Vanliga frågor om Gjensidiges hemförsäkring

För tillfället erbjuder Gjensidige fast pris på hemförsäkringen i tre år så länge du är skadefri. Det innebär att priset inte kommer att höjas under de kommande tre åren så länge du bor kvar på samma adress.

Gjensidiges hemförsäkring gäller för dig som är försäkringstagare och din partner, sambo, ogifta barn och barnbarn samt era föräldrar så länge de är folkbokförda på samma adress.

Nej, eftersom risken för skador är högre i städer med större befolkning så blir också försäkringspremien dyrare om du bor i en stad jämfört med om du är bosatt på en mindre ort.

När du tecknar en hemförsäkring hos Gjensidige ligger självrisken normalt på 1 500 kronor, men du kan också välja en högre självrisk för att få en lägre försäkringspremie.

 Till Gjensidige Hemförsäkring →
Bilder från webbplats
Gjensidige Hemförsäkring hemsida
Fördelar
  • Fast pris i 3 år
  • Topprankat reseskydd
  • Nordens tredje största försäkringsbolag
Ersättning
Lösöre:500 000 – 1 000 000 kr
Rättsskydd:Upp till 250 000 kr
Allmänt
Grundsjälvrisk:1500 kr
Reseskydd:45 dagar
Bostadsrättstillägg:Ja
Drulle (Allrisk):Tillägg
Information om Gjensidige Hemförsäkring
Företag:Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Kategori:Utländskt försäkringsbolag, svensk filial, skade
Org-nr:516407-0384
Institutnr. hos FI:26874
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2010-09-28
Försäkringsgivare:Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Hämtat från: Finansinspektionen.se (26874) Till Gjensidige Hemförsäkring →