Hedvig Hemförsäkring

Hedvig Hemförsäkring

Hedvig är ett relativt nytt och modern försäkringsbolag där alla ärenden sker genom deras app baserad på AI. Med andra ord, du behöver inte ringa ditt försäkringsbolag utan allt sköts smidigt utan kontakt.

Till Hedvig Hemförsäkring →

Om Hedvig

Hedvig är ett svenskt försäkringsbolag som erbjuder en smidig hemförsäkring med utmärkt service till lågt pris. Hedvig lanserades 2018 som ett alternativ till de traditionella försäkringsbolagen och blev snart en av Sveriges hetaste startups. Efter att ha expanderat till såväl Norge som Danmark började Hedvig bli ett alltmer naturligt val för nordiska försäkringstagare, och de senaste åren har de även utökat utbudet med både en bilförsäkring, en djurförsäkring och en olycksfallsförsäkring.

Teckna en hemförsäkring från Hedvig

Hedvigs hemförsäkring inkluderar ett basskydd för ditt hem och dina ägodelar. Dessutom ingår en drulleförsäkring och juridiskt skydd samt ett reseskydd. Du kan anmäla eventuella skador direkt online eller i appen, och kundtjänstpersonalen är tillgänglig större delen av dagen oavsett veckodag. Många försäkringstagare uppskattar också att de pengar som blir över i Hedvigs skadepool i slutet av varje år doneras till välgörenhet.

Grundläggande hemförsäkring anpassad efter dina behov

Hedvigs hemförsäkring är anpassad efter ditt boende oavsett om du hyr en lägenhet eller äger en större villa. Du får skydd mot vattenläckor, bränder, inbrott och stöld, skadegörelse och skadedjur samt fel på vitvaror och hushållsmaskiner. Det inkluderade egendomsskyddet täcker också dina ägodelar vid stöld och inbrott, skadegörelse, eld- och vattenskador samt skador som täcks av drulleförsäkringen. Du får dessutom ett juridiskt skydd och ett reseskydd som bland annat kan ersätta dina kostnader för läkarvård, hemtransport eller en resa som blir försenad.

Utmärkt service större delen av dygnet

Som kund hos Hedvig kan du få personlig hjälp via telefon, chatt eller mejl. Det är enkelt att anmäla skador direkt i appen, och där kan du även ställa frågor direkt till kundtjänst samt ändra dina uppgifter. Har du inte telefonen tillgänglig går det också bra att göra skadeanmälan via mejl. Hedvigs kundsupport håller öppet varje dag fram till 20.00, och du kan även hitta svar på de vanligaste frågorna direkt på hemsidan.

Inkluderad drulleförsäkring

Många försäkringsbolag erbjuder en drulle- eller allriskförsäkring som tillval, men hos Hedvig är den alltid inkluderad oavsett vilken hemförsäkring du tecknar. Därmed får du mycket för pengarna och har möjlighet att få ersättning om du till exempel tappar mobilen i golvet eller slarvar bort plånboken.

Bidra till att rädda planeten

Hela 75% av det försäkringstagarna betalar till Hedvig hamnar i skadepoolen, och om det finns några pengar kvar när året är slut doneras de till plattformen Milkywire. De bidrar till att bevara planeten genom att skydda djur och natur med hjälp av ett antal utvalda ideella organisationer över hela världen.

Få hjälp med att byta hemförsäkring och slipp bindningstiden

Du som redan har en hemförsäkring kan när som helst få hjälp med att säga upp den gamla försäkringen när du tecknar en ny hos Hedvig. Samtidigt säkerställer kundtjänst att din nya försäkring aktiveras direkt när den gamla går ut. Hedvigs försäkringar har inte heller någon bindningstid, så skulle du inte vara nöjd kan du när som helst avsluta din hemförsäkring i appen.

Vanliga frågor om Hedvigs hemförsäkring

Du själv samt upp till 6 andra personer som är folkbokförda på samma adress som dig täcks av Hedvigs hemförsäkring. Det inkluderar även barn under 18 år som inte är registrerade på din adress så länge de bor regelbundet i hemmet.

I Hedvigs hemförsäkring ingår ett reseskydd i 45 dagar per resa.

Självrisken för Hedvigs hemförsäkring ligger normalt på 1 500 kronor, men behöver du rättsskydd kan du behöva betala 25% av kostnaden ur egen ficka.

Ja, om du bjuder in en vän som tecknar en försäkring från Hedvig får du 10 kronor rabatt på månadspremien. Genom att bjuda in ett större antal vänner kan din försäkring därmed bli helt gratis.

 Till Hedvig Hemförsäkring →
Bilder från webbplats
Hedvig Hemförsäkring hemsida
Fördelar
  • Smidig app
  • Modernt
  • Bra för studenter
Ersättning
Lösöre:Upp till 1 000 000 kr
Rättsskydd:Upp till 250 000 kr
Allmänt
Grundsjälvrisk:1500 kr
Reseskydd:45 dagar
Bostadsrättstillägg:Ja
Andra tillägg:Olycksfallsförsäkring
Val:Hyresrätt, Bostadsrätt, Hus & Villa
Drulle (Allrisk):Ingår
Bindningstid:Ingen
Information om Hedvig Hemförsäkring
Företag:Hedvig Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:559245-5223
Telefon:010-45 99 200
Institutnr. hos FI:61340
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-03-11
Försäkringsgivare:Hedvig Försäkring AB, Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (61340) Till Hedvig Hemförsäkring →