ICA Hemförsäkring

ICA Hemförsäkring

ICA har sedan flera år tillbaka också breddat och erbjuder försäkringar. De är ett mycket populärt alternativ med generösa försäkringar för hem, villor och bostadsrätter.

Till ICA Hemförsäkring →

Om försäkringsbolaget ICA

ICA Försäkring, som ägs av ICA Banken, har funnits sedan 2015. Försäkringsbolaget erbjuder en hemförsäkring för alla typer av boenden som ger dig ett omfattande skydd till lågt pris. ICA:s försäkringar är topprankade av konsumenterna enligt flera oberoende jämförelser, bland annat eftersom de är prisvärda, har bra villkor och erbjuder bonus och rabatter vid tecknande av flera olika försäkringar.

Teckna en hemförsäkring från ICA

ICA:s hemförsäkring ger dig ett grundläggande skydd vid skador på ditt hem eller dina saker. Det ingår även ett reseskydd, ansvarsskydd, överfallsskydd och rättsskydd samt en drulleförsäkring. ICA erbjuder också bonus på hela försäkringskostnaden samt möjlighet till rabatt om du tecknar minst tre försäkringar. Dessutom kan du utöka din hemförsäkring för ett mer omfattande skydd.

Hemförsäkring anpassad efter ditt boende och aktuella livssituation

Hos ICA kan du välja bland olika typer av hemförsäkringar beroende på om du bor i hyreslägenhet, villa eller bostadsrätt. Du kan även försäkra ditt fritidshus eller teckna en särskild försäkring när du är student. I hemförsäkringen från ICA ingår bland annat en försäkring för lösöre på upp till 1 000 000 kronor, en allriskförsäkring för lösöre, ersättning för skador på cykel, barnvagn och hushållsmaskiner samt hjälp vid ID-stöld. Du får också ett extra bra reseskydd som gäller i hela 60 dagar.

Inkluderad drulleförsäkring och utökat reseskydd

Utan extra kostnad ingår en drulleförsäkring när du tecknar ICA:s hemförsäkring. Den kan ge dig ersättning vid plötsliga och oförutsägbara skador, till exempel om du spiller vatten över datorn eller råkar tappa bort hemnyckeln. Du får även tillgång till ett reseskydd som gäller i 60 dagar, vilket kan jämföras med de flesta andra försäkringsbolag där 45 dagars reseskydd är standard.

Stammispoäng och samlingsbonus

Du som är kund hos ICA får bonuspoäng på hela kostnaden när du tecknar en försäkring, och poängen kan du använda precis som vanligt när du handlar på ICA. Om du har flera försäkringar via ICA har du också möjlighet att få upp till 500 kronor i extra bonus varje år. Sist men inte minst kan du få 100 kronor i bonus när du köper en reseförsäkring från ICA för minst 300 kronor.

Utöka din hemförsäkring med Pluspaketet

Genom att välja tillägget Pluspaketet till din hemförsäkring från ICA kan du känna dig extra trygg eftersom du får en högre maxersättning för de ägodelar du har med dig när du befinner dig utanför hemmet. Du får också ett elektronikskydd som innebär lägre åldersavdrag och självrisk samt en sänkt självrisk vid inbrott eller brand i hemmet. Dessutom ingår ett utökat reseskydd som inkluderar avbeställningsskydd, ersättning vid försenad hemresa och sjukhusvistelse samt slopad självrisk.

Vanliga frågor om ICAs hemförsäkring

Nej, du behöver varken ha ett ICA-kort eller vara kund hos ICA Banken för att teckna ICA:s hemförsäkring.

ICA:s hemförsäkring erbjuder ett extra långt reseskydd som gäller i hela 60 dagar.

Grundsjälvrisken i ICA:s hemförsäkring ligger på 1 500 kronor.

De som är skrivna på samma adress som du som är försäkringstagare omfattas också av hemförsäkringen. Det gäller under förutsättning att samma antal personer står med i försäkringsbrevet.

 Till ICA Hemförsäkring →
Bilder från webbplats
ICA Hemförsäkring hemsida
Fördelar
  • Egen jämförelse
  • ICA-bonus på försäkringspremien
  • Rabatter vid samlade försäkringar
Ersättning
Lösöre:Upp till 1 000 000 kr
Rättsskydd:Upp till 400 000 kr
Allmänt
Grundsjälvrisk:1500 kr
Reseskydd:60 dagar
Bostadsrättstillägg:Ja
Andra tillägg:Hem Plus, Rese Plus
Drulle (Allrisk):Ingår
Bindningstid:12 månader
Information om ICA Hemförsäkring
Företag:ICA Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:556966-2975
Telefon:08-561 500 00
Institutnr. hos FI:22161
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2015-01-20
Försäkringsgivare:ICA Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (22161) Till ICA Hemförsäkring →