Försäkring för radhus – något speciellt?

Har du precis köpt eller ska flytta till ett radhus? Stort grattis! Att flytta är alltid roligt och det är ofta i linje med mycket nyheter och utveckling i livet. Som expert inom försäkringar kommer vi däremot och påminner om vikten av en försäkring. Och, vad ska man egentligen ha till ett radhus? Skiljer det sig från andra bostäder?

Vad du ska tänka på för försäkring till radhus

Vi kommer i denna artikel att gå igenom saker som du kan behöva tänka på. Det innefattar:

  • Väsentlig skillnad
  • Ett gott skydd ger lugn

Väsentlig skillnad

I grund och botten är det egentligen en sak som ni behöver reda ut. Är ert nya radhus del av en bostadsrättsförening eller inte?

Svaret kommer avgöra om ert radhus ska ha en hemförsäkring eller villaförsäkring. Förstnämnda passar om man är med i en BRF och du försäkrar i princip bara innehållet och dina lösören. Om ni inte tillhör en BRF är ansvaret större och man behöver se till att mer som t.ex. väggar, grund, vatten och allt stånd där också underhålls och ersätts om något går sönder.

Ett gott skydd ger lugn

Försäkringar må vara en tråkig produkt och ingenting man lägger allt för mycket tid på i vardagen. Men, det är relativt viktigt. Ett bra skydd och en trygg relation med ert försäkringsbolag kommer ge lugn till hela familjen.

Den dagen något händer i radhuset vill man känna att sin partner/försäkringsbolag har ens rygg och kommer med värmande ord. Det handlar ofta om allt från att laga golvet vid vattenskada till att någon av ens barn tappat bort sin iPhone.

Ha den aspekten i åtanke när ni tecknar er nästa försäkring för radhus så är vi övertygade om att valet i slutändan kommer att kännas bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *